Jelenlegi hely

Sesiuni de informare cu tematica Impactul socio-economic al risipei alimentare la nivel național în contextul actual al crizelor legate de securitatea alimentară și schimbările climatice.

CĂTRE,

TOATE UNITĂȚILE ȘCOLARE

Vă informăm, că Inspectoratul Școlar Județean Covasna în parteneriat cu Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București organizează două sesiuni de informare cu tematica Impactul socio-economic al risipei alimentare la nivel național în contextul actual al crizelor legate de securitatea alimentară și schimbările climatice.

Datele oferite constituie punte de plecare în definirea rolului educației școlare în schimbarea treptată a obiceiurilor alimentare ale consumatorilor din generația tânără, în vederea minimalizării fenomenului de risipă alimentară din România.

 

Sesiunile de dezbateri vor avea loc în ziua de 5 octombrie 2016 la Liceul Tehnologic Gabor Aron din Târgu Secuiesc între orele 10-13, respectiv în data de 6 octombrie la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe (tot în intervalul orar 10-13).

La aceste evenimente invităm în special consilierii educativi, responsabilii comisiilor metodice ale diriginților din unitățile școlare, dar și educatoare, învățători, profesori de specialitate biologie, chimie etc. care recunosc necesitatea unor măsuri urgente şi iniţiative la nivel naţional pentru informarea şi sensibilizarea actorilor implicaţi şi cetăţenilor consumatori, în vederea identificării unor soluţii şi armonizarea legislaţiei pentru a face faţă viitoarelor provocări vizând schimbarea treptată a obiceiurilor alimentare ale consumatorilor din generația tânără, în vederea minimizării fenomenului de risipă alimentară.

Inspector scolar, 

prof. Bokor Attila

CsatolmányMéret
PDF ikon Adresa catre scoli_seminar IBA.pdf360.47 KB