Eşti aici

Concursul pentru biblioteci " Instruieste-ti comunitatea "

Aici aveti adresa oficiala cu informatii suplimentare

http://www.biblionet.ro/show/index/k/745/a/886

Tot aici veti gasi si Regulamentul, Ghidul aplicantului si Formularul de aplicatie

 

Pana la 18 septembrie, data limita anuntata pentru a doua editie a Concursului “Instruieste-ti comunitatea!”, a fost inscrisa in competitie o singura propunere eligibila. Deoarece nu au fost intrunite conditiile de desfasurare specificate in Regulament– minimum 4 propuneri eligibile (propuneri complete si transmise pana la data limita, orele 24.00), IREX a luat decizia de a extinde perioada pentru inscrierea proiectelor in competitie cu 15 zile.

Astfel, termenul limita pentru depunerea aplicatiilor in aceasta editie este 3 octombrie 2010 iar calendarul competitiei devine urmatorul:

• Perioada de inscriere a proiectelor in competitie: 20 august – 3 octombrie
• Preselectia proiectelor inscrise:  4 octombrie – 10 octombrie
• Anuntarea proiectelor finaliste: 11 octombrie
• Discutii online intre membrii juriului si finalistii editiei: 11 octombrie – 17 octombrie
• Evaluarea finala si anuntarea castigatorului editiei:  20 octombrie

Reamintim ca aceasta editie a competitiei se desfasoara sub tema “Cursuri organizate de biblioteci pentru comunitate”.  In aceasta editie IREX asteapta aplicatii pentru finantari cuprinse intre 100 si 1.500 USD, care sa sprijine bibliotecile in organizarea si punerea in practica a unor programe de instruire bazate pe nevoile comunitatii. 
Competitia este deschisa in aceasta editie doar pentru propuneri venind de la biblioteci care servesc o comunitate din zona rurala sau mic-urbana cu maxim de 25.000 de locuitori. Pot participa in aceasta editie biblioteci sau alte institutii documentare care au organizat sau au fost parteneri activi in organizarea unui program de instruire / curs bazat pe nevoile comunitatii in anii 2009 si 2010.
Finantarea se va acorda pentru documentarea programului de instruire / cursului organizat in perioada 2009 – 2010 si pentru implementarea propriu-zisa a programului imbunatatit.
Durata organizarii si implementarii programului de instruire propus trebuie sa fie cuprinsa intre o luna si sase luni. Durata propriu-zisa a cursului trebuie sa fie de minim 10 ore. Numarul minim de persoane instruite prin cursul / programul propus pentru finantare este 5.