Eşti aici

Târgul Ofertelor Educaționale 2024

În conformitate cu Ordinul M.E. nr. 6070 din 31.08.2023 privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual de stat pentru anul şcolar 2024-2025, în data de 17 mai 2024 între orele 10-15, în centrul orașului Sf.-Gheorghe se va desfăşura o nouă ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale, un important eveniment de marketing educaţional din învăţământul preuniversitar covăsnean, în care unităţile şcolare liceale din municipiul Sf.-Gheorghe își vor prezenta oferta de servicii educaţionale viitorilor absolvenţi ai clasei a VIII-a şi părinţilor acestora.
Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe şi cu participarea tuturor liceelor din municipiul Sf.-Gheorghe.
 
Oferta educaţională  prezentată la standurile liceelor va oferi elevilor și părinților informaţii despre competenţele pe care le pot dobândi elevii dacă urmează un anumit profil/ specializare.
Elevii de clasa a VIII-a vor vizita standurile liceelor însoţiţi de consilierii şcolari şi de profesorii diriginţi şi vor avea ocazia să vizioneze prezentări atractive, vor primi materiale de promovare, vor avea ocazia să vorbească cu elevii şi profesorii, vor afla informaţii despre competenţele pe care le pot dobândi dacă urmează un anumit profil şi specializare, care sunt diplomele şi atestatele pe care le vor obţine la finalul studiilor şi care sunt opţiunile de carieră viitoare (fie că este vorba de continuarea studiilor sau de ieşiri
pe piaţa forţei de muncă). La fiecare stand elevii vor fi întâmpinaţi de profesori și reprezentanți ai operatorilor economici care vor oferi "informațiile" succesului pentru fiecare liceu sau specializare, elevii putând să-şi construiasca propria reţetă a scuccesului.
Elevii vor putea afla şi alte informaţii despre "viaţa de liceu", despre oferta de activităţi extraşcolare, despre proiectele în care sunt implicate şcolile, cluburile care funcţionează în acestea şi care sunt şansele să-și dezvolţe sau să-și descopere pasiunile/hobby-urile în şcoala aleasă.
Ca urmare, vă rugăm a lua din timp măsurile necesare în vederea pregătirii cu succes a acestui eveniment și a asigura participarea elevilor de clasa VII-VIII la acest eveniment!

Totodată vă rugăm a atenționa elevii de la standurile Dvs. că nu se permite folosirea mijloacelor audio/muzicale electronice pentru a nu perturba activitățile de prezentare de la standurile alăturate!

Programele cultural artistice planificate, se vor desfășura pe podiumul de festivități din apropierea standurilor.