Eşti aici

Precizări despre colectarea absenteismului

I. Operatorii BDNE acceptă doar machete în original cu număr înregistrare, semnătură și ștampilă . Dacă există cazuri de forță majoră care nu permit trimiterea machetelor până termenul stabilit (în cazul curent termenul este 10 februarie) se acceptă trimiterea prin fax/scanat dacă în termen de maxim 3 zile (cel mai târziu pe data de 15 a fiecărei luni ora 13:00) macheta originală ajunge la operatorul BDNE.

II. Machetele completate vor fi înregistrate la Centrul de Colectare a Datelor, ori în registrul oficial ori într-un registru special.

III. Este indicat ca unitățile de învățământ să folosească site-ul dedicat pentru a completa și a genera macheta pentru a asigura ca datele sunt trimise conform cerințelor într-un format uniform. În cazul problemelor tehnice se poate lista o machetă necompletată care se va completa cu mâna. Este descurajat dar se poate folosi și alt format de machetă dacă:

  1. conține număr de înregistrare, semnătură și ștampilă
  2. are antet din care reiese numele unității de învățământ care a făcut raportarea
  3. este adresat centrului de colectare a datelor în atenția responsabilului BDNE
  4. conține numărul de elevi cf. SC0, absențele în total și motivate defalcate pe structuri, pe fiecare clasă existentă în structura respectivă

IV. Cum era amintit și în adresa nr. 354 din 02.02.2012 Anexa 1: celelalte metode de trimitere a datelor despre absențe (Excel, BDNE) nu mai sunt valabile. Se acceptă doar cele raportate la centrele de colectare a datelor.

V. Conform adresei nr. 354 din 02.02.2012 Anexa 1: la sfârșitul zilei de 10.02.2012 operatorii BDNE vor raporta la ISJ lista unităților de la care nu au primit machetele, iar lista cestora va fi publicată pe site-ul ISJ Covasna pe data de 13.02.2012
Tot pe 13.02.2012 ISJ Covasna va lua măsuri pentru a afla motivele nerespectării termenelor de către unitățile din listă și prevenirea întârzierilor ulterioare.

 

Raportarea corecta a absențelor este o responsabilitate uriașă cu impact financiar semnificativ așadar rugăm maximă seriozitate!