Eşti aici

Programe de educație financiară destinate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar - organizate de BNR Brașovv

Conform Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF), adoptată în 11 aprilie a.c., una dintre direcțiile de acțiune setate pentru perioada 2024 – 2030 reprezintă implementarea unor programe de educație financiară destinate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar.

În acest sens, Banca Naţională a României derulează, începând cu acest an, un nou proiect de educație financiară care are, de această dată, ca public-țintă profesorii din școli generale și licee.

Atelierele de educație financiară se adresează profesorilor atât în calitatea lor de consumatori de produse și servicii financiare, cât și în cea de interlocutori și transmițători de mesaje educaționale pentru elevi și răspund preocupărilor aflate pe agenda băncii centrale, dar și a organismelor internaționale cu privire la necesitatea creșterii incluziunii financiare în România.

Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român și Fondul de garantare a depozitelor bancare, la sediul Agenției Brașov a BNR, în perioada 8-9 iulie 2024.  Numărul maxim de participanți este de 25, durata seminarului fiind de 4 ore/zi,timp de 2 zile. Participanții vor avea acces la informații care să le permită să ia decizii financiare responsabile pe termen lung.

Cursurile vizează transmiterea de informații relevante privind rolul și funcționarea sistemului bancar și al băncii centrale, dar și realizarea unui schimb de experiență privind nevoile de educație financiară ale elevilor și abordările potrivite pentru aceștia. Lectorii vor interacționa direct cu profesorii în ambele zile, iar sesiunea de final va fi dedicată discuțiilor legate de prezentările pentru elevi, din perspectiva experienței profesorilor cu aceștia.

Program: 9:00 – 13:00, activitățile se vor derula la sediul Agenției Brașov a BNR, din Piața Sfatului nr. 26, Brașov. Menționăm că participarea la Atelierele de educație financiară pentru profesori nu implică costuri pentru aceștia, masa și tratațiile fiind asigurate de organizatori.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri, persoana de contact este: dl. Dorin Puiu, email: dorin.puiu@bnro.ro, tel: 0373 335520 sau 0745050978.