Eşti aici

Precizări completare date SIIIR pentru diploma de absolvire a liceului

Platforma SIIIR a fost extinsă cu următorele funcționalități:

1. În lista de elevi la numele și prenumele elevilor acum se permit cratime, spații, caractere arabice etc. Așadar numele elevilor din SIIIR trebuie să coincidă cu actele de identificare. De exemplu dacă are prenumele "ION-PETRE" atunci se trece într-o singură căsuță. Dacă în acte prenumele e "ION PETRE" atunci se trece în căsuțe diferite.

2. Inițiala tatălui a fost extinsă la 10 caractere așadar se pot trece mai multe inițiale sau inițiale cu litere compuse din mai multe caractere dacă este cazul.

3. Pentru elevii din afara României după ce selectați Cetățenia alta decât Română, aveți opțiunea "Nr. de identificare străin". Asta reprezintă CNP-ul lui original din țara de origine. Aveți grijă că acest număr va apărea pe diploma de absolvire în căsuța de CNP și e indicat să fie exact 13 caractere. După verificări CNP-urile din Moldova, Ukraina și Ungaria par să fie 13 caractere așa că nu ar trebui să prezintă probleme.

4. Se pregătește modulul Diplome din SIIIR, va prelua elevii din clasele terminale promovate. Vom reveni cu detalii când va deveni funcțională.