Eşti aici

EduSal 2.30.3

Modificările aduse la versiunea 2.30.3 constau în:
1. Conform cu prevederile legii 19/2020 și a normelor de aplicare din Hotărârea de Guvern 217/2020:
a. Au fost create câmpurile "Zile libere L19/2020", "Ore libere L19/2020" în fereastra "Pontaje"
b. A fost creată secțiunea "Zile libere L19/2020" pentru afișarea numărului de zile și a valorii indemnizatiei în fereastra "Valori realizate" pe Total și pe surse de finanțare/niveluri de învățământ
c. A fost modificat raportul "Stat de plată" prin introducerea elementelor "Zile L19", "Indemn L19" pe total și în Recapitulație stat salarii.
d. A fost modificat raportul "Stat de plată" în aplicația centrală prin adăugarea elementelor "Zile L19/Indemnizație L19"
Note:
- Baza de calcul a zilelor libere Legea 19/2020 este aceeași ca baza de calcul pentru indemnizația de concediu de odihnă.
- Valoarea indemnizației este plafonată la maxim 75% din salariul mediu brut pe economie.
- La valoarea indemnizației se aplică taxele: Pensie, Sănătate, Impozit. Nu se aplică Contribuția Asiguratorie pentru Muncă.
2. Conform prevederilor Ordonanței de Urgentă 30/2020 a fost eliminat stagiul minim de cotizare pentru medicalele cu motiv 07 – Carantină
3. A fost creată funcționalitatea de asociere automată a codului de diagnostic (994) pentru medicalele cu motiv 07 – Carantină.
4. A fost inclus numărul de săptămâni care să permită plata activității efectuate în sistem “plata cu ora”, pentru luna martie 2020, în concordanță cu prevederile art. 2 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 6/09.03.2020, privind suspendarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ preuniverșitar de stat și particular, începând cu data 11 martie 2020, până la încetarea șituației de urgență.
În stat personal și stat plată, pe câmpurile Număr ore plata cu ora/ Număr ore plata cu ora minorități formula de calcul este Normă PO*2*Norma didactică/4.
5. A fost creat marcajul "Persoana handicap mediu" în fereastra "Date persoană". Persoanele cu acest marcaj activ sunt numărate ca persoane cu handicap și sunt preluate în calculul taxei "Vărsăminte pentru persoane cu handicap". Se va aplica pentru evidențierea acelor angajați ce au certificat de handicap mediu și nu sunt scutite de plata impozitului.
Notă: NU este necesară bifarea pentru persoanele ce deja au setările de Scutit impozit = DA și Tip scutire ales.
6. Pe câmpul Tip unitate din "Setări generale" este cuprinsă lista cu tipurile de unitate prevăzute în anexele din Hotararea de Guvern 598/2018.
Note:
- În cazul în care tipul de unitate setat în prezent nu este prevazut în HG 598/2018, acesta va fi șters automat și va obliga utilizatorul să selecteze tipul de unitate corespunzător.
- Vă reamintim că este necesară verificarea pozițiilor funcțiilor de conducere în statul de personal - dacă au completată valoarea pe Salariu grilă OG20 cu cea din decembrie 2016.
- Butonul Conectare din fereastra de lansare în execuție a aplicației locale EduSAL se va activa după citirea specificațiilor nou introduse și bifarea căsuței Sunt de acord .

Observații:
a) Strict pentru unitățile care au plăți pe L19/2020 - vă atenționăm că raportul Fluturași va fi finalizat în versiunea următoare când vă recomandăm să îi generați pentru a fi înaintați acestor angajați.
Declaratia 112 va fi actualizată după publicarea regulilor de validare pe site-ul ANAF. În acest moment se poate valida declaratia 112, dar numărul de zile și ore lucrate nu include numărul de zile libere Legea 19/2020.
c) Dacă statul de personal a rămas aprobat la generarea prin copiere de la luna anterioară, se va invalida la instalarea noii versiuni și va fi necesară accesarea butonului Generare stat plată cu bifă pe Actualizare date.

Pentru utilizatorii care au instalate versiunile anterioare vs 2.30.3, vă informăm că nu puteţi trimite către aplicaţia centrală state şi nici primi răspuns până nu instalaţi noua versiune.
 

AtaşamentMărime
PDF icon Citeste-ma_2_30 3.pdf1.12 MB
Fişier EduSAL 2.30.3.exe48.45 MB