Eşti aici

Campania Globala pentru Educatie

Incepe o noua editie a Campaniei Globale pentru Educatie, sub sloganul "1 Scop: Educatie pentru Toti!"


In acest an, la nivel international, Campania Globala pentru Educatie va pune accentul pe finantarea educatiei, scotand in evidenta obligatia autoritatilor din toate tarile lumii de a aloca mai multe resurse pentru realizarea, pana in anul 2015, a obiectivelor „Educatiei pentru Toti”, asa cum au fost acestea aprobate de comunitatea internationala in anul 2001, in cadrul Conferintei de la Dakar.

Cateva detalii despre activitatile din acest an:
1. Activitati in scoli
Perioada de desfasurare a activitatilor in scoli: 12 – 25 aprilie 2010
Activitatile initiale au ca scop pregatirea „Lectiei pentru toti” si vor urmari colectarea de informatii si materiale care sa reflecte opinia copiilor referitoare la: costurile educatiei, modul cum resimt ei impactul masurilor adoptate de autoritati cu privire la finantarea educatiei si modul in care pot participa la luarea deciziilor privind alocarea fondurilor.

2. "Lectia pentru toti!"
Data Lectiei pentru toti: 20 aprilie 2010
Prin „Lectia pentru toti”, la nivel international, se doreste imbunatatirea recordului mondial detinut de Global Campaign for Education pentru lectia cu cei mai multi participanti implicati simultan. Actualul record pentru un astfel de eveniment este detinut tot de Global Campaign for Education si a fost inregistrat in anul 2008, inclusiv prin implicarea scolilor din Romania.


Momentan, puteti gasi in atasament talonul de inscriere pe care il puteti completa inca de acum, daca sunteti interesati si anul acesta de activitatile din cadrul Campaniei Globale pentru Educatie. Talonul de inscriere ne va fi returnat pana la data de 12 aprilie.

Adresa de mail pentru returnarea talonului este salvaticopiii.gce@gmail.com.


Am atasat si un exemplu de scrisoare pe care o puteti adresa persoanelor pe care doriti sa le invitati in data de 20 aprilie, sa participe la Lectia ce urmeaza sa o organizati in scoala dumneavoastra.

Mai multe informatii despre aceste etape, precum si pachetul de resurse (continand exemple de activitati, planul de lectie pentru data de 20 aprilie, formularul de validare si alte detalii organizatorice) veti primi in perioada imediat urmatoare.